Podpis pogodbe o gradnji čistilne naprave v industrijski coni Ruma v Srbiji

12.01.2018

Včeraj je v prostorih mestne hiše občine Ruma, v Sremsko upravnem okrožju v Srbiji, potekal slavnostni podpis pogodbe o projektiranju in gradnji čistilne naprave v industrijski coni Ruma.

Pogodbo sta podpisala g. Dušan Ljubišić, vodja občinske uprave Občine Ruma in g. Jernej Hrovat, direktor podjetja Kolektor Sisteh, ki je bilo izbrano kot najuspešnejši ponudnik na javnem razpisu objavljenem konec lanskega leta. Župan občine Ruma g. Slađan Mančić je ob tej priložnosti na novinarski konferenci izrazil upanje, da bodo dela končana do konca leta 2018.

Čistilna naprava bo umeščena v industrijski coni Ruma v Srbiji na zemljišču velikosti 40 arov, skupna vrednost investicije znaša okrog 700.000 EUR.

Gradnja čistilne naprave  bo primarno namenjena francoskemu podjetju Hutchinson za odstranjevanje njihove odpadne vode, v nadaljevanju bo objekt po potrebi na razpolago tudi drugim vlagateljem v industrijskih conah Albonu, Kalcedoniji in Insertu. Občina Ruma se je za gradnjo čistilne naprave obvezala že v času prihoda francoskega investitorja v Rumo, zato podpis pogodbe označujejo za izredno pomembnega za nadaljnji razvoj občine.

Kot je poudaril Jernej Hrovat, bodo občina in vlagatelji dobili sodoben objekt, z možnostjo razširitve zmogljivosti glede na dejanske potrebe in s tem omogočile sledenje razvoja naložb v občini. V času izvajanja projekta bo prednostna skrb tudi zagotoviti najvišjo raven varstva okolja.

Kolektor Sisteh kot vodilni partner bo skupaj s podjetjem Kolektor Strix, ki bo nosilec tehnoloških rešitev, prevzel celotno odgovornost za izvedbo projekta, v posel pa bodo vključili tudi srbska lokalna podjetja.

Vir:

http://www.ruma.rs/portal2/jupgrade/index.php?option=com_content&view=article&id=9561:2018-01-11-10-42-56&catid=204&lang=en&Itemid=66

Nazaj | Arhiv