»Projekt razvoja pametnih omrežij je za Slovenijo nujno potreben«

11.02.2015

Vsakoletne konference o pametnih omrežjih En.grids so se udeležili tudi predstavniki Kolektorja. Ti se pridružujejo mnenju udeležencev in poudarku konference, da industrija prepoznava področje razvoja pametnih omrežij kot priložnost za preboj z domačimi rešitvami za tuje trge.

Pametna omrežja so priložnost za celotno državo. Tega se zaveda tudi Kolektor, ki na tem področju igra pomembno vlogo. »Demonstracijski projekt razvoja pametnih omrežij je za Slovenijo potreben, saj bomo z njim tudi v industriji lahko preizkusili lastne kompetence na tem področju,« je kot gost uvodnega omizja konference poudaril Stojan Kokošar, direktor družbe Kolektor Sisteh, in dodal, da »imamo v Sloveniji več podjetij, ki imajo dosti znanja, da se lahko pogovarjajo tudi z veliko večjim Hitachijem.« Po njegovem mnenju  se je slovenska industrija pripravljena povezati tudi s tujim partnerjem, toda za to potrebujemo konkretno odločitev države. »Naša želja je, da bi skozi rešitve in produkte v demonstracijskem projektu dosegli čim več ekonomskih učinkov, ki bi nam omogočila prodajo teh  tudi na druge evropske trge,« je še povedal Kokošar.

Predstavniki družbe Kolektor Sisteh, Ladislav Kolednik, Simon Pervanja, Slavko Munih, so zbranim pregovorili tudi o naprednem stikalnem bloku – osnovnem gradniku EMS.


En.grids 15

Nazaj | Arhiv