Novice

22.12.2010

Izšla je 51. številka revije Informator

30.09.2010

Zagotovimo varnost eksplozijsko ogroženih območij

V Radencih danes poteka Dan protieksplozijske zaščite v organizaciji podjetja Bureau Veritas Slovenija. V Kongresnem centru Zdravilišča Radenci priznani slovenski in tuji strokovnjaki s področja protieksplozijske zaščite predstavljajo zakonodajne in druge splošne zahteve za zaščito območij, odgovornosti delodajalcev in trenutno stanje na področju urejenosti eksplozijsko ogroženih objektov. Številne izkušnje in praktične smernice bosta s slušatelji delila tudi priznana predavatelja iz Nemčije. Na strokovnem posvetu se kot zastopnik opreme za eksplozijsko ogrožena okolja predstavlja tudi podjetje Kolektor Synatec.

27.09.2010

14 let in 50 številk revije Informator

Prva številka revije Informator podjetja Kolektor Synatec je izšla pred 14 leti, oktobra 1996. Prvi uvodničar je skromno zapisal, da »to ni časopis, niti revija … je pa namenjen vam, našim cenjenim poslovnim partnerjem.« V vseh teh letih se je naš Informator z začetkov na osmih straneh prelevil v tržno-strokovno revijo s področja elektrotehnike, ki jo za vas pripravljamo sodelavci iz podjetij Kolektor Synatec, Elsing Inženiring in Kolektor Sinabit.

16.09.2010

Eaton in Moeller – enoten nastop na trgu

Podjetje Moeller je del korporacije Eaton že od aprila 2008. Septembra lani pa so prevzeli še podjetje Micro Innovation Holding AG. Eaton je globalno podjetje s sedežem v Clevelandu, Ohio, ZDA. s 15,4 miljarde letnega prometa in več kot 70.000 zaposlenih po celem svetu. S prodajno aktivnostjo so prisotni v več kot 150 državah, z več kot 50 proizvodnimi lokacijami po celem svetu. Zaradi bolj učinkovitega obvladovanja globalnega trga, se je Eaton Electrical Sector razdelil na tri regije, in sicer Amerika, EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) ter APAC (Azija, Pacifik)

15.09.2010

Nagrada za SmartWire-Darwin

Produktni film za SmartWire-Darwin je na mednarodnem festivalu neodvisnega filma v New Yorku (NYIIFVF) prejel nagrado za najboljše specialne efekte. Film Darwin se osredotoča na predstavitev inovativnega tehnološkega razvoja skozi čas in postavlja osnovno idejo izdelka SmartWire-Darwin v evolucijski koncept.

13.09.2010

Obvestilo o prenehanju dobavljivosti kompaktih krmilnikov PS4, modularnih krmilnikov PS416 in upravljalnih panelov MI4

08.09.2010

Slovenska navodila za elektromotorne pogone kompaktnih odklopnikov NZM…-XR

08.09.2010

NZM-XMC - novi kompaktni merilno komunikacijski modul

Varčevanje z energijo ni več trend, temveč nujnost. A če želimo varčevati, moramo najprej vedeti, koliko porabimo. Kot alternativo klasični izvedbi merilnega mesta je podjetje Eaton predstavilo zanimivo kompaktno rešitev.

04.06.2010

Nagrada HazardEx za novi temperaturni pretvornik podjetja BEKA

Novi temperaturni pretvornik BEKA BA474ND s komunikacijo HART je na strokovnem posvetovanju in sejmu HazardEx 2010, prejel drugo nagrado v kategoriji Tehnična inovacija leta, ki jo je sponzoriralo podjetje R. STAHL.

01.06.2010

M-PROFIL

M-PROFIL je program za konstruiranje Eatnovih stikalnih blokov, kot so Global-Line, BC, BF, BP, tipsko testirani stikalni bloki xEnergy in nova tipa XVTL in Profi Plus. Prvi nadomešča stara prostoječa ohišja stikalnih blokov SVTL, Profi Plus pa nadomešča ohišja Profi-Line.

01.06.2010

XV100: Najmanši HMI-PLC na svetu! Velika hitrost, nizka cena!

XV100: Najmanši HMI-PLC na svetu! Velika hitrost, nizka cena!

28.05.2010

Majhna senzacija

V lanski pomladni številki revije Informator smo uvodnik naslovili in začeli s stavkom Majhno je lepo (Small is beautiful). Lani smo vam v povezavi s to frazo predstavljali najmanjši HMI-PLC na svetu, upravljalni panel XV100 (v tej številki si lahko na strani 25 in 26 preberete kako postaviti spletni strežnik, ki je vključen v upravljalnem panelu), tokrat pa se navezujemo na Moellerjevo majhno senzacijo: IZM X16.

29.03.2010

31. Kotnikovi dnevi

01.02.2010

Kolektor Synatec zadovoljen s predstavitvijo na sejmu IFAM

Letos je v Celju že šestič potekal sejem IFAM, tridnevni mednarodni strokovni sejem za avtomatizacijo, robotiko, mehatroniko in proizvodno informatiko. Na januarskem dogodku se je strokovni javnosti predstavilo tudi podjetje Kolektor Synatec.