Novice

17.12.2012

Izšla je 55. številka revije Informator

Danes je izšla 55. številka revije Informator. Informator je strokovna revija s področja elektrotehnike, ki jo za vas pripravljamo sodelavci iz podjetij Kolektor Synatec in Elsing Inženiring. V njej so poleg novic, povezanih s podjetji Kolektor Synatec in Elsing Inženiring, predstavljene aktualne novosti iz prodajnega programa ter strokovni nasveti in rešitve s področja elektrotehnike, informatike in avtomatike.

03.12.2012

Kolektor Synatec namesto novoletnih daril in voščilnic v dobrodelnost

V podjetju Kolektor Synatec smo se odločili, da namesto novoletnih daril in tiskanih voščilnic poslovnim partnerjem namenimo denar za humanitarne namene. Donacijo naslavljamo na Zvezo prijateljev mladine Idrija in Šentjur pri Celju.

30.11.2012

Začetniški paket easy800 s SmartWire-DT™

30.11.2012

Številne novosti na sejmu SPS/IPC/DRIVES

V Nürnbergu v Nemčiji je med 27. in 29. novembrom potekal največji evropski sejem avtomatizacije SPS/ IPC/DRIVES. Na sejemskem dogodku, ki ponuja popoln pregled novosti na področju avtomatizacije, so se predstavila tudi svetovno priznana podjetja, ki jih Kolektor Synatec zastopa v Sloveniji in tujini. Tudi letos so za svoje partnerje organizirali obisk sejma in vodene predstavitve razstavnih prostorov.

13.11.2012

Pametna omrežja lahko predstavljajo eno od rešitev za izhod iz krize

Tehnološka platforma za pametna omrežja je pripravila konferenco, katere rdeča nit je bila zagon nacionalnega demonstracijskega projekta pametnih omrežij. Kot predstavnika koncerna Kolektor sta na konferenci aktivno sodelovala Marjan Drmota, izvršni direktor za razvoj in Stojan Kokošar, direktor podjetja Kolektor Synatec ter prokurist podjetja Kolektor Sinabit.

08.11.2012

Veliko zanimanja za seminar o NN opremi za projektante in investitorje

Kolektor Synatec, Kolektor Sinabit in Elsing Inženiring so v Kolektorjevem Razvojno-tržnem centru za projektante in predstavnike investitorjev pripravili seminar o NN stikalni opremi in verificiranih stikalnih blokih podjetja EATON (prej Moeller). Seminar, ki so ga zaradi velikega zanimanja pripravili kar dva dneva zapored, spada v sklopu programa letnega izobraževanja, na katerem svojim kupcem in poslovnim partnerjem predstavijo novosti prodajnega programa.

25.10.2012

Seminar o NN opremi za projektante in investitorje

Udeležite se brezplačnega seminarja o nizkonapetostni opremi in verificiranih stikalnih blokih za projektante in investitorje

31.05.2012

Izšla je 54. številka revije Informator

Na 36 straneh tokratne revije Informator, vam med novicami ponujamo kratek pregled številnih aktivnostih, ki smo jih izvedli v prvih mesecih letošnjega leta. Mnogi ste nas obiskali na sejmu IFAM in Kotnikovih dnevih, predstavili pa smo se tudi na sejmu Amper na Češkem in na strokovnem seminarju o pametnih omrežjih En.grids. Meseca aprila smo na Brdu pri Kranju skupaj s koncernom KSB organizirali dogodek BlueFuture, kjer smo slovenski javnosti predstavili napredne tehnološke rešitve v komunalni infrastrukturi in energetiki. Ker naš uspeh temelji tudi na tehnični podpori in izobraževanju kupcev, vas pozivamo, da se udeležite tehničnih delavnic za kupce krmilne opreme Eaton (Galileo in XSoft-CoDeSys), ki jih bomo izvedli meseca junija.

17.05.2012

Advantech je razširil garancijo za opremo iz skupine industrijskih komunikacij na 5 let

Advantech razširja garancijsko dobo za opremo iz skupine industrijskih komunikacij na 5 let. Sprememba stopi v veljavo 1. maja 2012. V skupino industrijske komunikacijske opreme spadajo: industrijska mrežna stikala ethernet, brezžični AP/CPE, pretvorniki medija, serijsko/komunikacijski pretvorniki ethernet, serijsko/komunikacijski pretvorniki ethernet Modbus, serijski komunikacijski vmesniki PCI.

19.04.2012

Naj bo tudi vaša prihodnost modra

Naj bo tudi vaša prihodnost modra – to je bil slogan dogodka BlueFuture, ki sta ga na Brdu pri Kranju pripravila koncerna Kolektor in KSB. Z njim sta želela zainteresirani javnosti predstaviti napredne tehnološke rešitve v komunalni infrastrukturi in energetiki, ki jih bosta ponujala slovenskemu trgu in državam JV Evrope.

12.04.2012

BlueFuture – napredne tehnološke rešitve v komunalni infrastrukturi in energetiki

Koncern Kolektor z nemškim koncernom KSB 19. aprila 2012 v Kongresnem centru na Brdu pripravlja dogodek BlueFuture. Na njem bodo domači in tuji strokovnjaki govorili o naprednih tehnoloških rešitvah v komunalni infrastrukturi, ki jih bodo ponujali slovenskemu trgu in državam JV Evrope. Govora bo o modularnih rešitvah za pripravo in distribucijo tople vode, celovitih rešitvah za vodovodne sisteme ter črpališčih v kanalizacijskih sistemih.

29.03.2012

Kolektor Synatec sponzor državnega srečanja elektro in računalniških šol Slovenije

Podjetje Kolektor Synatec, ki je eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju storitev za potrebe avtomatizacije v industriji in gospodarstvu ter na področju elektronske in elektrotehnične opreme, je letos ponovno s sponzorskimi sredstvi podprlo izvedbo tekmovanja dijakov elektro in računalniških šol Slovenije.

22.03.2012

Predstavitev opreme za fotovoltaiko na Kotnikovih dnevih

V teh dneh v Radencih poteka že 33. izobraževanje s področja močnostne elektrotehnike in sodobnih električnih inštalacij, Kotnikovi dnevi, ki je namenjeno strokovnjakom elektro-energetike s področja vzdrževanja, projektiranja, investicijske dejavnosti, predavateljem strokovnih šol in zainteresirani javnosti.

22.03.2012

Kolektor na sejmu Amper na Češkem

V Brnu na Češkem ta teden poteka eden največjih sejmov za elektrotehniko in elektroniko Amper 2012. Na njem se že tradicionalno predstavljata tudi dve Kolektorjevi družbi, Kolektor Synatec in Kolektor Etra, prvič pa se češkemu občinstvu predstavlja tudi Kolektor Group oziroma razvojna skupina iDrium s svojimi rešitvami in opremo za strojni vid.

27.01.2012

Še danes se predstavljamo na sejmu IFAM

Še danes gosti dvorana K sejmišča Golovec v Celju strokovni medpodjetniški (B2B) sejem za avtomatizacijo, mehatroniko in robotiko IFAM ter sejem za strokovno in profesionalno elektroniko, komponente, močnostno elektroniko in orodja INTRONIKA. Na sejmu IFAM Kolektor Synatec predstavlja opremo zastopanih podjetij ter lastne namenske proizvode za avtomatizacijo.