Novice

24.12.2013

57. številka revije Informator

Meseca decembra je izšla 57. številka revije Informator. Informator je strokovna revija s področja elektrotehnike, ki jo za vas pripravljamo sodelavci iz podjetij Kolektor Synatec in Elsing Inženiring. V njej so poleg novic, povezanih s podjetji Kolektor Synatec in Elsing Inženiring, predstavljene aktualne novosti iz prodajnega programa ter strokovni nasveti in rešitve s področja elektrotehnike, informatike in avtomatike.

24.12.2013

50 botrstev za 50 let Kolektorja

Kolektor svojo 50-letnico ustanovitve zaokrožuje z donacijo programu Botrstvo. Sredstva namenjena za novoletna poslovna darila je koncern letos namenil otrokom iz socialno ogroženih družin. Daroval je 50 botrstev za 50 let Kolektorja, poleg omenjenega pa je del sredstev namenil še Zvezi prijateljev mladine Idrija.

01.08.2013

Eaton osvežuje!

Podarjamo sodček piva Heineken!

19.06.2013

Izšla je prva letošnja številka revije Informator

Te dni je izšla 56. številka revije Informator. Informator je strokovna revija s področja elektrotehnike, ki jo za vas pripravljamo sodelavci iz podjetij Kolektor Synatec in Elsing Inženiring. V njej so poleg novic, povezanih s podjetji Kolektor Synatec in Elsing Inženiring, predstavljene aktualne novosti iz prodajnega programa ter strokovni nasveti in rešitve s področja elektrotehnike, informatike in avtomatike.

04.06.2013

Center za vodenje in kontrolo zračnega prometa s stikalnimi bloki xEnergy

V začetku maja je bil na Letališču Jožeta Pučnika slovesno odprt nov Center za vodenje in kontrolo zračnega prometa (ATCC). Celoten projekt je bil v mnogih pogledih zelo zahteven. Skladno z dejavnostjo, ki jo opravlja center, so bile s strani investitorja postavljene visoke tehnične zahteve. Zato je nov center načrtovan in zgrajen tako, da omogoča varnost, zanesljivost, funkcionalnost in visoko operativnost delovanja. Pri izgradnji je z dobavo opreme sodeloval tudi Kolektor Synatec.

03.06.2013

Tehnične delavnice za kupce krmilne opreme Eaton

V sklopu programa letnega izobraževanja za naše kupce krmilne opreme Eaton pripravljamo tehnične delavnice XSoft-CoDeSys, Galileo in easy800 s SmartWire-DT.

06.05.2013

Še teden dni za prijavo

V sklopu praznovanja svoje jubilejne 50-letnice delovanja kot »generator idej in inovacij« je v letu 2013, Kolektor prvič objavil mednarodni nagradni natečaj Poganjajmo znanje (Driving the knowledge), in sicer za diplomante širom sveta. Osnovni namen natečaja je spodbujanje raziskovalnega dela študentov ter nagrajevanje njihovih zaključnih nalog, tj. inovativnih rešitev treh tematskih sklopov: mobilnost prihodnosti, samozadostne stavbe prihodnosti ter energetska oskrba prihodnosti. 13. maj pa je rok, do katerega koncern zbira prijave.

08.04.2013

​Predstavili smo se na Konferenci o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu

Pretekli teden je v Mariboru potekala osma Konferenca o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu. Kot pokrovitelja bienalnega strokovnega dogodka v organizaciji Društva avtomatikov Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za avtomatiko Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru sta se na dogodku predstavili tudi dve koncernovi podjetji, Kolektor Synatec in Kolektor Sinabit.

25.03.2013

Predstavili smo se na sejmu Amper na Češkem

V Brnu na Češkem je meseca marca potekal eden največjih sejmov za elektrotehniko in elektroniko Amper 2013. Na njem se je predstavil tudi Kolektor Synatec, ki ima v Brnu svoje predstavništvo.

21.03.2013

Predstavljamo se na 34. Kotnikovih dnevih

Elektrotehniško društvo Maribor pripravlja že 34. izobraževanje s področja močnostne elektrotehnike in sodobnih električnih inštalacij Kotnikovi dnevi, ki poteka 21. in 22. marca 2013 v Hotelu Radin v Radencih. Na dogodku, ki namenjeno izobraževanju s področja močnostne elektrotehnike in sodobnih električnih inštalacij se predstavlja tudi Kolektor Synatec.

31.01.2013

Kolektor bo na področju pametnih omrežij tudi v bodoče igral pomembno vlogo

Gospodarska zbornica Slovenije je gostila že 4. posvet namenjen razvoju pametnih omrežij v Sloveniji En.grids, tokrat pod geslom Pametna omrežja – od besed k dejanjem. Zbrani strokovnjaki s področja elektroenergetike so se seznanili z zakonodajo in financiranjem razvoja pametnih omrežij ter konkretnimi rešitvami s področja pametnih omrežij. Konference so se udeležili tudi gostje iz Japonske, ki jih je s Slovenijo povezava Tehnološka agencija Slovenije (TIA). Koncern Kolektor je bil eden od dveh glavnih pokroviteljev dogodka.

30.01.2013

Industrijska tehnika na sejmu IFAM

Danes sta na sejmišču Golovec v Celju odprla svoja vrata strokovni medpodjetniški (B2B) sejem za avtomatizacijo, mehatroniko in robotiko IFAM ter sejem za strokovno in profesionalno elektroniko, komponente, močnostno elektroniko in orodja INTRONIKA. Na sejmu IFAM se Kolektor predstavlja z opremo za avtomatizacijo in nizkonapetostno stikalno opremo podjetja Kolektor Synatec in s Kolektor Orodjarno, natančneje Strojegradnjo in avtomatizacijo ter programom Strojni vid.

24.01.2013

»Poganjajmo znanje« je prvi mednarodni nagradni natečaj koncerna

Mednarodni in v svetu priznani koncern Kolektor iz Idrije v sklopu praznovanja svoje 50-letnice delovanja kot »generator idej in inovacij«, poleg izdaje knjige Iz malega v veliki svet, prvič objavlja mednarodni nagradni natečaj. Osnovni namen je spodbujanje raziskovalnega dela študentov ter nagrajevanje zaključnih nalog, tj. inovativnih rešitev s treh tematskih sklopov: mobilnost prihodnosti, samozadostnih stavb prihodnosti ter energetske oskrbe prihodnosti. »Poganjajmo znanje« hkrati sovpada s Kolektorjevo vizijo o generiranju znanja in vključevanjem mladih v reševanje v prihodnosti.

08.01.2013

Kolektor Synatec uspešno zaključil jubilejno leto

Kolektor Synatec je minulo leto zabeležil 20 let delovanja. Kot sta povedala direktorja podjetja Stojan Kokošar in Branko Bolko, so jubilejno leto zaključili zelo uspešno. V skladu s smernicami razvoja koncerna Kolektor so s še nekaterimi drugimi koncernovimi podjetji oblikovali strategijo razvoja, izpeljali številne večje projekte in 20. obletnico obeležili tudi z obnovo poslovne stavbe.