easyParameter App

Krmilnorelejni moduli easy so eden izmed najbolj prepoznavnih Eatonovih produktov, pri katerih se, odkar so bili pred petnajstimi leti prvič predstavljeni, še vedno najde prostor za kakšno razvojno novost. V lanski junijski številki Informatorja smo predstavili bluetooth vmesnik za easy800 in aplikacijo easyRemote Display App. Tokrat predstavljamo še eno aplikacijo za pametne telefone z operacijskim sistemom Android – easyParameter App.

Igor Jug, produktni vodja, Kolektor Synatec, d. o. o.

Nova aplikacija za pametne telefone easyParameter App omogoča enostavnejše in bolj pregledno upravljanje strojev in naprav, ki so krmiljeni s krmilnorelejnimi moduli easy800. Aplikacija omogoča kreiranje uporabniškega vmesnika glede na zahteve in potrebe konkretnega stroja ali naprave. Individualno prilagojen uporabniški vmesnik izboljša vizualizacijo in uporabniku poenostavi nadzor nad strojem ali napravo kar preko pametnega telefona (z operacijskim sistemom Android 2.2 ali novejšim). S tem ko je aplikacija prilagojena stroju ali napravi, se zmanjša nevarnost napak operaterjev in s tem poveča razpoložljivost strojev ali naprav. Prednost je tudi ta, da lahko z eno vizualizacijsko napravo nadzorujemo in dostopamo do več strojev ali naprav.

Administrator ali inženir, ki kreira uporabniški vmesnik (maske), lahko izbira parametre (datum, čas, trenutne ali nastavljene vrednosti funkcijskih blokov, letne ure, tedenske ure in markerje), ki bodo prikazani in jih bo možno tudi spreminjati. Stanja vhodov in izhodov je možno samo prikazati. Kreirati je možno do 25 različnih uporabniških strani z do 10 parametri, skupaj torej do 250 različnih parametrov. Barva ozadja in besedila je lahko drugačna za vsako stran parametrov, kar omogoča uporabniku, da hitreje ˝prepozna˝ strani s kritičnimi parametri. Zraven prikazanih vrednosti je možno prikazati tudi mersko enoto. Pri spremenljivkah, kjer je omogočeno spreminjanje vrednosti, lahko določimo spodnjo in zgornjo mejo vrednosti ter korak, po katerem se spremenljivka lahko spreminja. Prav tako se lahko nastavi geslo za odpiranje aplikacije.

Komunikacija s krmilnorelejnim modulom easy800 poteka preko bluetooth adapterja (EASY800-BLT-ADP). Komunikacija je možna na razdalji do 10 metrov in je pred neavtoriziranim dostopom zaščitena z 8-mestno PIN-kodo.

Aplikacija easyParameter App je brezplačno na voljo na www.play.google.com (ključna beseda za iskanje: easy800). Za konfiguriranje pa potrebujemo še Excel konfiguracijsko datoteko easyParameter_ Configuration_Vx.xx.xlsm, ki je prav tako brezplačna in je na voljo na Eatonovi spletni strani www.eaton. eu/easy. Na istem naslovu se nahajajo tudi podrobna navodila o uporabi in konfiguriranju aplikacije.

Nazaj