Pluto D45

Pluto D45 je nov varnostni krmilnik z osmimi analognimi vhodi in štirimi vhodi za hitre števce. Pluto je koncept varnostnega krmilnika s sistemom "All-Master", ki olajša razvoj varnostnega sistema in dosega najvišje nivoje zaščite Pl e po EN ISO 13849-1 in SIL 3 skladno z EN62061 in IEC/EN 61508.

Vid Dobaj, prodaja – svetovanje, Kolektor Synatec, d. o. o.

Večina varnostnih elementov na trgu se lahko priključi neposredno na Pluto, ki ponuja ekonomično rešitev tako za posamične stroje kot tudi za velike sisteme.

Pluto D45 "All in One" poskrbi za večjo varnost strojev

Nov varnostni krmilnik Pluto D45 ima 39 varnostnih vhodov in 6 posamičnih varnostnih izhodov (4 relejske, 2 polprevodniška). Od 39 vhodov je lahko 8 varnostnih analognih z visoko ločljivostjo 12 bitov, 15 jih lahko konfiguriramo kot ne-varne. Poleg tega lahko 4 vhode konfiguriramo kot varne vhode za hitre števce frekvence do 14 kHz. S pomočjo teh vhodov lahko izvedemo zapletene aplikacije, saj je nanje možno priključiti inkrementalne dajalnike, induktivne senzorje ali fotocelice.

Varnostni krmilnik Pluto D45 je primeren za:

 • potencialno proste signale,
 • dinamične signale,
 • OSSD-signale,
 • analogne signale 4–20 mA/0–10 V,
 • pulzne signale do 14 kHz.

Lastnosti:

 • varnostna kategorija 4/Pl e po EN ISO 13849-1, SIL 3 po EN 62061, IEC /EN 61508,
 • 39 varnostnih vhodov, od katerih lahko izberemo:
 • 15 kot ne-varne vhode,
 • 8 kot varne analogne vhode,
 • 4 kot varne analogne vhode za hitre števce,
 • s pomočjo Pluto Bus komunikacije lahko "varno" med sabo komunicira do 32 Pluto modulov.

Pluto D45 – funkcionalni multitalent

Pluto omogoča, da postane celotna naprava varna za posluževanje, hkrati pa krmilimo še sam proces. Ob tem lahko brez izjeme dosežemo varnostni nivo Pl e.

Tako lahko na primer uporabimo hitroštevčne vhode za nadzor hitrosti motorja ali centrifuge. Z analognimi vhodi z visoko ločljivostjo lahko kontroliramo oz. merimo temperaturo npr. gorilniku. Pluto ima visokoločljive analogne vhode, zato lahko s pomočjo ultrazvočnih ali tlačnih merilnikov natančno merimo nivoje oziroma tlake. V optimalnem primeru se lahko oba senzorja dopolnjujeta, s čimer povečamo varnost samega sistema. Za kontrolo ne-varnostnih funkcij prav tako uporabimo Pluto.

Senzoriko, ki prikazuje nivo na lijaku sekljalnika, lahko uporabimo tako, da uporabniku prikaže, kdaj in koliko materiala je potrebno vnesti. Vizualizacija je izvedena s pomočjo HMI-prikazovalnika, ki ga priključimo neposredno na Pluto.

Varnostni krmilnik Pluto B22

Pluto B22 je 45 mm širok varnostni razširitveni modul z 22 varnostnimi vhodi. Od teh jih lahko 8 konfiguriramo kot ne-varne. Pluto B22 uporabimo tam, kjer je potrebno brati varne vhode, ni pa potrebe po varnem izklopu, če imamo na osnovnem krmilniku premalo vhodov.

Primer aplikacije

Slika 1 – Primer aplikacije z varnostnim krmilnikom Pluto D45

Slika 1 – Primer aplikacije z varnostnim krmilnikom Pluto D45

Varnostni krmilnik Pluto D20

Varnostni krmilnik Pluto D20 ima 16 varnostnih vhodov in 4 samostojne varnostne izhode (2 relejska in 2 polprevodniška).

Od teh 16 varnostnih vhodov lahko izberemo 4 vhode kot varne analogne vhode z visoko ločljivostjo 10 bitov in 8 vhodov kot ne-varne vhode. Analogni vhodi so obdelani s pomočjo skaliranih varnostnih blokov.

Varnostni krmilnik Pluto O2

Varnostni krmilnik Pluto O2 je 45 mm širok razširitveni modul z dvema varnima relejskima izhodoma s tremi kontakti.

Dodatno ima še diagnostične vhode za kontrolo povratnih krogov pri kontaktorjih. Ima tudi 2 ne-varna izhoda. Pluto O2 uporabimo tam, kjer potrebujemo varne izhode, s katerimi lahko na primer ustavimo kak pogon, ne potrebujemo pa branja vhodov, oziroma kot razširitveni modul za povečanje števila varnostnih izhodov.

IDFIX-PROG 10k

Z novim IDFIX-PROG 10k nam je omogočeno shranjevanje celotnega projekta, kar je bilo do sedaj omejeno. IDFIX-PROG 10k je dodatna komponenta za varnostne krmilnike Pluto in je primeren pri "Stand-Alone" aplikacijah. Omogoči nam, da pri morebitni zamenjavi Pluto modula ohranimo program. IDFIX-PROG 10k shrani tudi Pluto-Code s Pluto-AS-ija, kar omogoča zamenjavo Pluta brez osebnega računalnika.

Lokalno na stroj ni potrebno prinesti računalnika, s tem pa čas izpada zmanjšamo na minimum.

Več novih izdelkov

Slika 2 – Varnostni krmilnik Pluto B22  Slika 3 – Varnostni krmilnik Pluto D20  Slika 4 – Varnostni krmilnik Pluto O2

Slika 2 – Varnostni krmilnik Pluto B22

Slika 3 – Varnostni krmilnik Pluto D20

Slika 4 – Varnostni krmilnik Pluto O2

Slika 5 – IDFIX-PROG 10k

Slika 5 – IDFIX-PROG 10k

 

Nazaj