Livar s pomočjo digitalizacije povečal produktivnost

Livar s pomočjo digitalizacije povečal produktivnost

13. 07. 2021

Njihova proizvodnja je danes fleksibilnejša in v realnem času razpolaga s točnimi podatki, kar pa se odraža tudi na področju kazalnikov uspešnosti.

Livar s pomočjo digitalizacije povečal produktivnost

V družbi Livar, največji livarni železnih litin v Sloveniji, ​​​​​​​​​​​​​​​​so nedavno zaključili prvo fazo digitalne transformacije obrata mehanske obdelave, ki jim omogoča popolno sledljivost tako proizvodnih procesov kot celotnega materialnega toka in s tem spremljanje proizvodnje v vsakem trenutku. 

Za postopno digitalno transformacijo so se odločili na podlagi izzivov iz preteklosti, ki so se pojavili predvsem na področju planiranja proizvodnih procesov, spremljanja in učinkovitosti proizvodnje. V začetku leta 2018 so skupaj s Kolektor Sistehom pričeli z vpeljavo sistema Sinapro.IIoT.MES.

Tako so z vpeljavo rešitev iz nabora, ki ga ponuja digitalna transformacija proizvodnje, uspeli implementirati celovito rešitev, s katero so zagotovili učinkovito razporejanje delovnih nalogov po delovnih mestih, spremljanje materialnega toka in medfaznih zalog, eliminirali ročne vnose podatkov in popolnoma avtomatizirali zajem ključnih podatkov direktno iz strojev ter v celoti odpravili papir iz proizvodnje mehanske obdelave.

Sašo Malerič, direktor področja mehanske obdelave družbe Livar:

Implementacija sistema Sinapro.IIoT.MES je družbi Livar brez dodatnih organizacijskih sprememb omogočila pomembno povečanje produktivnosti proizvodnih procesov v sektorju mehanske obdelave.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice