Dovoljno električne energije za početak rada novog postrojenja Knauf Insulation u Francuskoj

Dovoljno električne energije za početak rada novog postrojenja Knauf Insulation u Francuskoj

27. 06. 2019

Tvrtka Kolektor Sisteh je, u sklopu izgradnje nove tvornice izolacijskih materijala Knauf Insulation u sjeveroistočnom dijelu Francuske, krajem svibnja predala novu transformatorsku stanicu važnu za osiguravanje pouzdane i sigurne opskrbe električnom energijom svih potrošača.

Dovoljno električne energije za početak rada novog postrojenja Knauf Insulation u Francuskoj

U izgradnji nove transformatorske stanice najsloženiji dio bio je niskonaponski sklopni blok xEnergy s ugrađenom sklopnom opremom Eaton. NN sklopni blok xEnergy namijenjen je distribuciji električne energije u sustavima do nazivnih struja sabirnica od 6300 A. Koristi se za ugradnju u zahtjevnije objekte u kojima je potrebna velika pouzdanost napajanja potrošača. Instalirana snaga sustava je 6 MVA. Sklopni blokovi isporučeni su u pogon u transportnim jedinicama. U konačnici su sastavljeni u pogonu, a prethodno tipski ispitani u skladu sa standardom SIST EN 61439-1.2.

Dizajn sklopnih blokova xEnergy izveden je alatima za planiranje koji omogućuju cjelovito projektiranje i ugradnju u objekt te prilagodbu individualnim projektnim zahtjevima investitora, potrebne sklopne i zaštitne uređaje te mogućnostima ugradnje i spajanja u objektima. Pokazali su se kao idealno rješenje za implementaciju sveobuhvatnog napajanja i napajanja pomoćnih sustava tako zahtjevnog objekta poput novoizgrađene tvornice u Illangeu.

Tijekom izgradnje uključili smo tri transformatora Kolektor ukupne snage 6 MWA (3x2 MVA).

U sklopu projekta izgradnje transformatorske stanice Kolektor Sisteh izveo je cjelovit inženjering s elektroinstalacijskim radovima, projektiranjem opreme i sustava za napajanje, opskrbu i ugradnju opreme do predaje funkcionalnog sustava investitoru, koji će biti završen nakon izgradnje cijelog objekta. Bilo je potrebno izvesti sve električne instalacije u transformatorskoj stanici za konačno spajanje tvornice na distribucijsku mrežu operatora EDF u kojoj će proizvodnja započeti krajem ljeta ove godine. 

Ovo je jedan od najvećih projekata Kolektor Sisteha u području opskrbe električnom energijom u industriji, a cjelokupna opskrba energijom ključna je za rad nove francuske tvornice Knauf Insulation. 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice