Pravne obavijesti i politika privatnosti

Uvjeti korištenja

Operater mrežnih stranica www.kolektor.com je KOLEKTOR GROUP d.o.o., Vojkova ulica 10, 5280 Idrija, Slovenija. Ove mrežne stranice pružaju opće informacije o koncernu KOLEKTOR[1] (u nastavku: KOLEKTOR), njegovim proizvodima i uslugama.

Sve informacije i podatci na mrežnim stranicama su samo informativne prirode i nisu namijenjeni uspostavi obvezujućih pravnih odnosa ili stupanju u takve odnose, osim kada je to izričito navedeno.

KOLEKTOR upravlja, nadzire i ažurira mrežne stranice, koje su namijenjene i međunarodnoj upotrebi.

KOLEKTOR ne jamči za točnost podataka objavljenih na mrežnim stranicama u svim državama niti jamči da su svi proizvodi i usluge dostupni u svim državama pod istim uvjetima.

Pregledom mrežne stranice suglasni ste sa svim niže navedenim, kao i s uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja ili odredbe o zaštiti osobnih podataka su pravno obvezujući.

Ograničenje odgovornosti

KOLEKTOR će s dužnom pažnjom urediti mrežne stranice kako bi pružio točne informacije i ažurne podatke, međutim ne jamči i ne preuzima odgovornost za njihovu točnost i cjelovitost. Zadržavamo pravo promjene sadržaja mrežnih stranica i pravnih obavijesti u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti.

Korisnici koriste mrežne stranice na vlastitu odgovornost. KOLEKTOR nije odgovoran za upotrebu mrežne stranice ili štetu uzrokovanu nedostacima, pogreškama u sadržaju mrežne stranice, nefunkcioniranjem ili nedostupnošću mrežne stranice. KOLEKTOR ili bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u pripremi i izradi mrežne stranice nije odgovorna za bilo kakvu štetu koja je posljedica pristupa ili upotrebe podataka na ovim mrežnim stranicama odnosno nemogućnosti pristupa / korištenja tih podataka ili zbog bilo kakve pogreške ili nedostatka u njihovom sadržaju.

KOLEKTOR nije odgovoran za sadržaj koji na mrežnoj stranici objavljuju korisnici.

Poveznice na mrežne stranice trećih osoba

Ove mrežne stranice također sadrže informacije trećih strana i poveznice do njihovih mrežnih stranica. Gdje god to smatramo prikladnim, to je odgovarajuće označeno. KOLEKTOR ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj, dostupnost, rad ili sigurnost mrežnih stranica trećih strana.

Prava intelektualnog vlasništva

Sadržaj na mrežnim stranicama (tekst, slike, fotografije, grafike, elektroničke datoteke, audio i video zapisi, ...) podložan je autorskim i srodnim pravima i drugim pravima intelektualnog vlasništva u zakonski dopuštenom okviru. Sav sadržaj na mrežnim stranicama vlasništvo je tvrtke KOLEKTOR i može se koristiti samo u osobne, nekomercijalne svrhe, pod uvjetom poštivanja svih navedenih upozorenja o autorskim pravima i drugim pravima intelektualnog vlasništva. Promotivni sadržaj na mrežnim stranicama (npr. časopis K Magazin, časopis Informator ...) namijenjen je osobnoj upotrebi i bez prethodnog pismenog pristanka KOLEKTOR GROUP d.o.o. ne smiju se distribuirati ni koristiti u komercijalne svrhe.

Zaštitni znakovi, logotipi i ikone usluga koji se nalaze na mrežnim stranicama registrirani su ili neregistrirani zaštitni znaci tvrtki Grupe KOLEKTOR ili srodnih organizacija ili poslovnih partnera, za čije objavljivanje Grupa KOLEKTOR ima dopuštenje njihovih nositelja. Upotreba zaštitnih znakova, logotipa ili bilo koje licence u vlasništvu tvrtki Grupe KOLEKTOR ili trećih strana nije dopuštena bez prethodnog pismenog odobrenja. Zloupotreba je strogo zabranjena i kažnjiva.

Zabranjeno je svako kopiranje, umnožavanje, distribucija ili drugo širenje sadržaja koji se nalazi na mrežnim stranicama bez prethodnog pismenog odobrenja KOLEKTOR GROUP d.o.o. Pošaljite zahtjev za korištenje sadržaja s mrežnih stranica na elektroničku adresu VOP@kolektor.com.

Politika privatnosti

Kako cijenimo vašu sigurnost i privatnost, vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u pogledu obrade osobnih podataka (GDPR ) i primjenjivo zakonodavstvo o zaštiti osobnih podataka u Republici Sloveniji.

Našu mrežnu stranicu možete posjetiti bez davanja svojih osobnih podataka niti ih ona automatski prikuplja. Osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih sami dostavite, na primjer korištenjem mrežne stranice i njenih značajki, kada nas kontaktirate izravno e-poštom, telefonom, u pisanom obliku ili putem društvenih mreža, kada naručite naše usluge ili na bilo koji drugi način na drugi način kojim nam pružate osobne podatke.

Vaše osobne podatke možemo proslijediti i zajedničkim voditeljima obrade ili ugovornim obrađivačima, o čemu ste uvijek obaviješteni prilikom davanja osobnih podataka.

Također podatke dajemo našim obrađivačima koji ih obrađuju u skladu s našim uputama. To uključuje:

  • MailChimp, The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000. Atlanta, GA 30308 USA
  • CREATIM RŽIŠNIK PERC d.o.o., Delavska cesta 26, Šenčur, 4208 Šenčur, matični broj: 1528211000

Podaci koje nam pružate koriste se samo u svrhu u koju su dostavljeni. Vaši osobni podaci ostaju u KOLEKTORU. Pohranjeni su na poslužiteljima kreatora mrežnih stranica, našeg ugovornog obrađivača.

Možete zatražiti pristup, prijenos, opoziv pristanka, dopunu, ispravke, blokiranje ili ograničenje obrade. Imate pravo prigovora na obradu i pravo brisanja vaših osobnih podataka. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku. Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja se provodila na temelju privole do njenog opoziva, niti utječe na daljnju obradu podataka čija je obrada utvrđena zakonom. Podnesite pritužbu nadzornom tijelu, ako smatrate da obrada osobnih podataka krši odredbe o zaštiti osobnih podataka. Da bi ostvario svoja prava, pojedinac se može obratiti tvrtki KOLEKTOR GROUP d.o.o., Vojkova ulica 10, 5280 Idrija ili poslati elektroničku poštu na adresu VOP@kolektor.com.

Kolačići

Kolačić je mala datoteka koja se stavlja na vaš uređaj dok posjećujete mrežnu stranicu i prepoznaje je stranica koja je izdala kolačić. Svrha upotrebe kolačića je poboljšati rad mrežne stranice i korisničko iskustvo prilikom pregledavanja mrežnih stranica. Više o kolačićima.

Sigurnost

KOLEKTOR koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere koje štite vaše osobne i druge podatke od manipulacije, gubitka, uništenja ili neovlaštenog pristupa. KOLEKTOR obrađuje i štiti osobne podatke u skladu sa zahtjevima međunarodnih i nacionalnih propisa koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

Međunarodni prijenos podataka

U nekim slučajevima vaše osobne podatke možemo prenijeti i u zemlje koje nisu članice Europskog gospodarskog prostora.

Kao dio prijenosa podataka primateljima, vaše podatke možemo također prenijeti u treće zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora. Svaki takav prijenos izvršit će se samo ako se dotični primatelj obveže poštivati standarde zaštite podataka koje je izdala Europska komisija.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja u vezi mrežne stranice možete se obratiti na kolektor@kolektor.com

Završne odredbe

Na sva pitanja koja nisu uređena ovim dokumentom i u slučaju spora oko korištenja mrežne stranice primjenjivat će se Zakon Republike Slovenije.

[1] Koncern KOLEKTOR sastoji se od povezanih društava pod kontrolom KOLEKTOR HOLDING d.d., Vojkova ulica 10, 5280 Idrija, Slovenija, matični br.: 5557801000.