Vgradnja baterijskih hranilnikov v RTP Okroglo v polnem teku

Vgradnja baterijskih hranilnikov v RTP Okroglo v polnem teku

04. 12. 2020

Potem, ko so konec septembra v RTP Pekre prispeli prvi Teslini baterijski hranilniki v okviru projekta Sincro.Grid, trenutno že potekajo dobave, montažna dela ter vgradnje v RTP Okroglo.

Vgradnja baterijskih hranilnikov v RTP Okroglo v polnem teku

Baterijski hranilniki bodo inštalirani v okviru projekta pametnih omrežij Sincro.Grid, kjer ima Kolektor Sisteh ključno vlogo na področju inženiringa in izgradnje baterijskih hranilnikov. Montažna dela bodo predvidoma končana konec letošnjega oziroma v začetku prihodnjega leta, predviden začetek obratovanja baterijskih hranilnikov v RTP Okroglo pa je v letu 2021.

Projekt vgradnje hranilnikov je eden od pomembnih gradnikov prve faze mednarodnega projekta pametnih omrežij Sincro.Grid. Glavni namen baterijskih hranilnikov je povečanje fleksibilnosti delovne moči in s tem boljše prilagajanje elektroenergetskega sistema sodobnim izzivom v obratovanju. Kolektor Sisteh je vključen v projekt izgradnje baterijskih hranilnikov kot glavni pogodbeni podizvajalec na področju inženiringa, montaže in instalacij ter zagona opreme.

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice