Vgradnja tehnologije krvavškega vodovoda tik pred začetkom

Vgradnja tehnologije krvavškega vodovoda tik pred začetkom

28. 05. 2021

Projekt, kjer Kolektor Sisteh nastopa kot podizvajalec za tehnologijo priprave vode skupaj z glavnim izvajalcem Gorenjsko gradbeno družbo, se približuje trenutku, ko se bo pričela vgradnja tehnološke opreme v objekt za pripravo vode (t.i. ultrafiltracijski sistem). 

Vgradnja tehnologije krvavškega vodovoda tik pred začetkom

V Kolektor Sistehu smo ravnokar oddali v uporabo revidirano projektno dokumentacijo za izvedbo (PZI) vseh strojnih instalacij, tehnologije in vseh elektro instalacij objekta za pripravo vode, vključno s transformatorsko postajo.

Občine Cerklje, Kranj, Šenčur, Komenda in Vodice, ki vodijo skupni projekt gradnje krvavškega vodovoda, so lani na podlagi javnega razpisa za glavnega izvajalca projekta izbrali Gorenjsko gradbeno družbo. Projekt 12,4-milijonskega krvavškega vodovoda, s katerim bodo občine zagotovile kvalitetnejšo pitno vodo za trideset tisoč prebivalcev, bo zaključen prihodnjo pomlad.

V Sloveniji deluje okrog 20 vodarn, večjih od 10l/s, ki delujejo na osnovi ultrafiltracijskih membran. V Kolektor Sistehu smo sodelovali pri izgradnji več kot polovice.

Pri izdelavi tokratnega PZI-ja smo pri vseh strokah izhajali iz naših dolgoletnih izkušenj  v projektiranju in izvedbi tovrstnih objektov, vodilo pa nam je bil PGD in same omejitve objekta z njegovimi posameznimi deli. V fazi PZI-ja smo kot izkušen projektant preverili ustreznost rešitve s tremi ultrafiltracijskimi enotami in potrdili, da je zaradi fleksibilnosti delovanja in obratovalne varnosti to optimalna rešitev. Tako same ultrafiltracijske enote kot tudi vse spremljajoče sisteme smo sprojektirali v duhu najnovejših dognanj iz naše prakse in zadnjega stanja tehnike na tem področju.

Trenutno izvajalcu gradbenih del pri gradnji precej težav povzroča vreme. V juliju je planiran začetek naših montažnih del na objektu, trenutno izvajamo naročila tehnološke opreme in predfabriciramo sklope v delavnici, vse z namenom skrajšanja časa nadaljnih montažnih del na terenu v samem objektu. Eden takšnih sklopov je sestavljanje ultrafiltracijskih enot za filtracijo vode.

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice