Advantech predstavlja eksplozijsko varen komunikacijski vmesnik

Advantech predstavlja eksplozijsko varen komunikacijski vmesnik

29. 06. 2022

Robustna zasnova z ATEX, IECEx in UL C1D2 certifikati

Advantech predstavlja eksplozijsko varen komunikacijski vmesnik

Advantech, vodilni ponudnik kompaktnih računalniških rešitev, predstavlja dva nova modela eksplozijsko varnega komunikacijskega vmesnika, UNO-410 in UNO-430 EXP. Računalnik deluje s procesorjem Intel® Atom® E39XX in 8 GB pomnilnika DDR3L. Namenjena sta za uporabo v različnih industrijskih okoljih in zagotavljata enostavno montažo in vzdrževanje.

UNO-410 je namenjen vgradnji v razdelilno omaro na DIN-letev, medtem ko je UNO-430 EXP namenjen za samostojno vgradnjo. UNO-410 in UNO-430 EXP imata certifikate ATEX, IECEx in UL C1D2, kar omogoča vgradnjo računalnika v eksplozijsko nevarna okolja v kemijski in farmacevtski industriji, petrokemiji in rudnikih.

Robustna zasnova z EX certifikatom

Računalnika sta zasnovana robustno in sta certificirana za varno delovanje v notranjih in zunanjih nevarnih okoljih. Natančneje, komunikacijski vmesnik UNO-410 je certificiran za delovanje v UL razredu I, oddelku 2, ATEX/IECEx Cona 2, to je v eksplozijsko varnih omarah, medtem ko je komunikacijski vmesnik UNO-430 EXP certificiran za UL razred I, oddelek 2, ATEX/IECEx Cona 2, Cona 22 in je primeren za samostojno zunanjo vgradnjo.

UNO-410 je opremljen tudi z adapterjem za zaklepanje/varovanje USB-kablov, ki preprečuje izpad komunikacije in ščiti pred požarom. Za zanesljivejše delovanje so serijski vmesniki COM in digitalni V/I dodatno zaščiteni pred motnjami v omrežju (2500 VDC). Komunikacijski vmesnik UNO-430 EXP lahko deluje v ekstremnem temperaturnem območju (-40~70 °C) in ima mehansko zaščito IP66. Ohišje je v osnovi opremljeno z uvodnicami ATEX, ki ščitijo električne komponente pred prahom in vlago.     

Brezžična komunikacija za daljinsko upravljanje

UNO-410 in UNO-430EXP imata možnost brezžične komunikacije WiFi in LTE, ki zagotavljata spremljanje, nadzor in prenose podatkov. UNO-410 ima reže mPCIe za integracijo modula Wi-Fi in režo M.2 3042 (B) za modul LTE, medtem ko ima UNO-430 EXP dve reži M.2 (ključ E in B), ki omogočata brezžični komunikaciji Wi-Fi in 5G/LTE ter sprejem signala GPS. S komunikacijskima vmesnikoma UNO-410 in UNO-430 EXP ne potrebujemo več fiksnega ožičenja, zato sta idealna za povezovanje oddaljenih objektov v industriji in infrastrukturi.

Enostavna namestitev in vzdrževanje

Komunikacijska vmesnika UNO-410 in UNO-430 EXP sta namenjena za zahtevnejše aplikacije. Odlikujejo ju hitra namestitev, široka uporabnost, robustnost in zanesljivost. UNO-410 je mogoče montirati na DIN-letev, zasede malo prostora in je idealen za montažo, kjer smo omejeni s prostorom. UNO-430 EXP pa je vgrajen v omarico s prednjimi vrati, kar uporabniku omogoča enostaven dostop do računalnika. UNO-430 EXP je mogoče namestiti na steno ali drog v notranjih prostorih ali zunaj.

Dodatne informacije

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice