Advantech predstavlja WISE-750

Advantech predstavlja WISE-750

05. 12. 2023

Rešitev inteligentnega zaznavanja vibracij za uporabo pri preventivnem vzdrževanju

Advantech predstavlja WISE-750

Številna podjetja želijo s pomočjo umetne inteligence uvesti rešitve za preventivno vzdrževanje (PdM in PHM), da bi sprejemala smiselne proaktivne odločitve glede vzdrževanja ter tako povečala učinkovitost in preprečila izpade. Vendar pa zaradi ekonomske in tehnične kompleksnosti številni upravljavci CNC naprav in kritične opreme oklevajo z uvedbo takšnih sistemov.

Advantech WISE-750 je rešitev, ki omogoča preprosto in cenovno učinkovito zaznavanje vibracij. WISE-750 je vmesnik z natančnim merilnikom pospeška za zaznavanje in zbiranje signala vibracij. Pridobljeni podatki so ključni za uporabo strojnega učenja in umetne inteligence za izvajanje preventivnega vzdrževanja.

Izgradnja modelov strojnega učenja brez potrebe po obsežnem strokovnem znanju ali dragih prilagoditvah

Implementacija in vzdrževanje rešitve za preventivno vzdrževanje sta lahko draga in težavna, ker zahtevata strokovno poznavanje senzorjev, zajem podatkov, platform IoT itd. Advantechov WISE-750 ne služi le kot strojna oprema za zajem podatkov, temveč tudi kot povezava med učečim modelom do sklepanja.

Vmesnik WISE-750 AI zagotavlja rešitev vse-v-enem, tako da lahko uporabnik z enim
programom konfigurira zajem podatkov, preizkuša vmesnik WISE-750 in prenaša podatke v model strojnega učenja.

Programsko orodje vodi uporabnika pri zbiranju podatkov, nastavljanju ustreznih parametrov DAQ, ugotavljanju in analizi stanja stroja. Poleg tega WISE-750 omogoča pošiljanje informacij prek ethernetnega ali digitalnega izhoda, na podlagi katerih lahko uporabnik sprejema nadaljnje ukrepe, kot je npr. obdelovanje naloženih podatkov ali poročanje o izvedenih aktivnostih vzdrževanja.

Advantech tako skupaj z WISE-750 za merjenje vibracijskih signalov ponuja tudi cenovno ugoden senzor PCL-M10 MEMS.

Visoka zmogljivost z nizko porabo energije

WISE-750 ima MCU Renesas RZ/T1 in e-AI tehnologijo, ki omogoča izvajanje strojnega učenja na napravah na ravni MCU. RZ/T1 omogoča nadzor industrijske opreme v realnem času in omrežno povezovanje z enim samim čipom. Vgrajen ima procesor ARM® Cortex®-R4 z jedrom FPU (floating processing unit), ki je zasnovan za obdelavo v realnem času pri frekvenci 600 MHz. MCU Renesas RZ/T1 in e-AI tehnologija lahko razčlenita kodo strojnega učenja višje ravni, kot je Python, v kodo nižje ravni, kot je C/C++, in celo binarno kodo.

Tehnologija e-AI optimizira obdelavo v MCU, tako da se algoritem strojnega učenja lahko izvaja z manj porabljenimi viri. S kombinacijo MCU in tehnologije e-AI lahko WISE-750 s polno hitrostjo zbira podatke o vibracijah (800 kS/s) in tako porabi samo 6 W energije.

WISE-750 je namenjen za aplikacije preventivnega vzdrževanja (PdM in PHM)

  • Zapisovalnik podatkov prek etherneta
  • 4 x analogni vhodi s frekvenco vzorčenja 200 kS/s
  • Vključen stroškovno učinkovit vibracijski senzor/senzor pospeškov
  • Več možnosti izbire vrste sprožilca in vrste vzorčenja
  • Vgrajen algoritem strojnega učenja
  • Nizka poraba energije z visoko procesno zmogljivostjo
  • Dodatne informacije

Dodatne informacije

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice