Advantech WISE-2410

Advantech WISE-2410

05. 12. 2023

Brezžični senzor vibracij in temperature za vsa industrijska okolja

Advantech WISE-2410

Veliki industrijski kompleksi (železarne, rafinerije, farmacije, plinske postaje, skladišča goriv, komunalna infrastruktura, mlini …) vključujejo veliko različnih predelovalnih in skladiščnih enot ter pomožnih naprav. Ti objekti so običajno razpršeni po obsežnem industrijskem kompleksu, nekateri so v nevarnih okoljih ali na praktično nedostopnih lokacijah, kar zelo otežuje vzdrževanje.

Na objektih imamo običajno nameščenih veliko motorjev, ki jih je smiselno ustrezno nadzorovati. Za potrebe preventivnega vzdrževanja motorjev je Advantech razvil pameten senzor WISE-2410, programsko opremo IoT in platformo v oblaku, ki pomaga spremljati vsakodnevno delovanje motorjev in s tem povečati njihovo učinkovitost, varnost in produktivnost.

Sistemske zahteve

Zaradi velikih razdalj med objekti in dolgega seznama opreme bi bilo fizično povezovanje senzorskih vozlišč s kablom predrago. Poleg tega so naprave prilagojene za uporabo v zunanjih in eksplozijsko nevarnih okoljih. Zato za normalno in eksplozijsko nevarno okolje potrebujemo brezžični senzor vibracij, ki ima integriran komunikacijski protokol LoRaWAN (zasebno omrežje).

Z brezžičnim senzorjem vibracij zbiramo podatke in upravljamo z opremo brez fizičnih pregledov. WISE-2410(X), integriran senzor vibracij in temperature, ki ga namestimo na motor z mehansko zaščito IP65 in certifikatom ATEX2 in IECEx (cona 2 in cona 21), je primeren za namestitev tudi v eksplozijsko nevarna okolja.

Senzor WISE-2410(X) ima vgrajen temperaturni senzor in triosni senzor pospeška, s katerim merimo vibracije v treh smereh. Preko dvosmerne komunikacije prenaša senzor podatke o vibracijah in temperaturi, ki se lahko uporabljajo za nadzorovanje stanja strojev in opreme, na razdalji do 15 kilometrov. AWS IoT SiteWise omogoča lokalno zbiranje, urejanje in analiziranje industrijskih podatkov ter gradnjo hibridnih industrijskih aplikacij, ki brez težav delujejo tudi v oblaku.

Dodatne informacije

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice