Dve desetletji in pol uspešnega sodelovanja Istrskega vodovoda z izraelskimi podjetji

Dve desetletji in pol uspešnega sodelovanja Istrskega vodovoda z izraelskimi podjetji

05. 04. 2022

Hrvaško javno podjetje Istarski vodovod iz Buzeta sodeluje z vodilnimi izraelskimi podjetji na področju tehnologij za pripravo, distribucijo in meritev porabe pitne vode že od leta 1997.

Vir:https://www.glasistre.hr/

Vir:https://www.glasistre.hr/

Zadovoljstvo nad dolgoletnim sodelovanjem med istrskimi in izraelskimi podjetji je v prejšnjem tednu z obiskom v Istarskem vodovodu potrdil tudi Izraelski veleposlanik na Hrvaškem Ilan Mor in ocenil, da je potenciala inovacij in rasti na hrvaškem trgu še ogromno.

Kot zastopniki izraelskih podjetij Bermad, A.R.I., ARAD in Asterra smo v Kolektor Sistehu pristojni za področje trženja in prodaje na področju Slovenije in ostalih držav s področja bivše Jugoslavije. Istrskemu vodovodu smo preko našega lokalnega distributerja dobavljali reducirne in odzračevalne ventile ter kontrolne vodomere. Skupaj smo sodelovali tudi na projektu odkrivanja vodnih izgub, kjer smo s pomočjo edinstvene izraelske tehnologije Utilis na podlagi analize radarskih satelitskih posnetkov uspešno prepoznali in locirali vodna puščanja v vodovodnem omrežju.

Istrski vodovod, četrto največje hrvaško vodovodno podjetje, skrbi za oskrbo s pitno vodo za večino področja Hrvaške Istre, ki ima približno sto tisoč stalnih prebivalcev. S skupno proizvodno zmogljivostjo 2.900 litrov vode na sekundo letno proizvede okoli 18 milijonov kubičnih metrov vode, vodo pa distribuira tudi Vodovodu Pula in Rižanskemu vodovodu Koper. Sistem, ki vključuje 2425 kilometrov vodovodnega omrežja in 73.997 odjemnih mest, vključuje tri glavne izvire v dolini Mirne in zadrževalnik Butoniga. Zaradi izrazitih nihanj vodnih virov in pretokov ima Istrski vodovod sezonski značaj. V poletnih mesecih je poraba vode do štirikrat večja kot pozimi, kar predstavlja dodatne izzive na zagotavljanju učinkovite rabe vode.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice