Easy in SmartWire-DT

Easy in SmartWire-DT

29. 06. 2022

Spoznajte praktični primer uporabe komunikacijskega modula Easy v kombinaciji z večbarvno signalno svetilko

Easy in SmartWire-DT

Eaton bo avgusta prenehal s proizvodnjo krmilnorelejnih modulov EASY802-DC-SWD in EASY806-DC-SWD, ki sta bila še edina dobavljiva modula iz stare serije easy800 in imata integriran komunikacijski vmesnik SmartWire-DT. Od konca prejšnjega leta je na voljo nadomestni modul EASY-COM-SWD-C1, ki je namenjen za uporabo s krmilnorelejnimi moduli družine easy-E4. EASY-COM-SWD-C1 je samostojni komunikacijski modul SmartWire-DT, ki se lahko uporablja z vsemi osnovnimi moduli družine easy-E4. Za razliko od lokalnih razširitvenih modulov, ki se prigradijo na desno stran krmilnorelejnega modula, se komunikacijski moduli prigradijo na levo stran krmilnorelejnega modula.

Samostojni komunikacijski modul EASY-COM-SWD-C1

Krmilnorelejni moduli easyE4 so idealna rešitev za preproste aplikacije v avtomatizaciji, za strojegraditelje in sistemske integratorje. Povezava na inteligentni sistem ožičenja SmartWire-DT ponuja širšo možnost uporabe, obenem pa se ohranita dokazana prilagodljivost in preprostost. Zahvaljujoč inteligentnim komponentam, kot je na primer večbarvni svetlobni indikator (VSI) iz družine RMQ-Titan, je sistem še bolj učinkovit.

Povezava easyE4 na SmartWire-DT uporabnikom ne omogoča samo dostopa do podatkov v sistemu, ampak tudi enostavno konfiguriranje modulov preko osnovne enote. Statusne informacije iz vseh komponent, kot so frekvenčni pretvorniki ali krmilno-signalni elementi, so na voljo vsak trenutek.Večbarvni svetlobni indikator (VSI) ima integriranih več RMQ-indikatorjev v enem elementu. Prednosti elementa v kombinaciji z easyE4 so jasno razvidne: večbarvni LED-element lahko prikaže do 16 milijonov barv. Poleg velikega števila barv, ki so na voljo, se lahko easyE4 uporablja tudi za nastavitev frekvence utripanja in stopnje zatemnitve indikatorja. Na ta način lahko z enim elementom prikažemo status stroja ali sistema, vizualizacija statusov stroja pa postane zelo enostavna. Kot vse module SWD se tudi module VSI za uporabo z easyE4 konfigurira s pomočjo easySoft V7, ki ima integriran SWD-Assist. Dodatna programska oprema ni potrebna.

Prednosti uporabe easyE4 s SmartWire-DT

  • SmartWire-DT znatno skrajša čas projektiranja, ožičenja, zagona in vzdrževanja.
  • SmartWire-DT zagotavlja enotno komunikacijo z vsemi komponentami stroja ter omogoča spremljanje in nadzor komponent.
  • SmartWire-DT povezuje preverjene standardne komponente (DILM, PKE, RMQ, XV ...) in jim omogoča komunikacijo.
  • 35 mm širok modul SWD COM se lahko uporabi za zamenjavo vseh V/I razširitev in omogoča povezavo do 99 komponent na easy.
  • Posamezne komponente se parametrirajo enostavno, ciklično ali aciklično, lahko tudi na daljavo preko internetne povezave.
  • Mrežo SmartWire-DT konfiguriramo preprosto v easySoft V7 po principu ˝povleci in spusti˝. Udeleženci – komponente so integrirani kot običajni operandi.

 

Pogled naprej

Eaton pripravlja še eno novost, kar se tiče komunikacijskih modulov za easyE4. V kratkem bo namreč na voljo komunikacijski modul za komunikacijo Modbus RTU, ki bo lahko deloval kot master ali kot slave. 

Dodatne informacije


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice