EtherCAT komunikacijski vmesnik za sistem XN300

EtherCAT komunikacijski vmesnik za sistem XN300

16. 10. 2020

Zajem in prenos podatkov s strojev v realnem času

EtherCAT komunikacijski vmesnik za sistem XN300

Eaton je že pred časom predstavil sistem modularnih ultra kompaktnih vhodno/izhodnih modulov XN-300. Le-ti se lahko uporabljajo kot lokalni vhodno/izhodni moduli za modularne krmilnike XC-300 oziroma HMI/PLC module družin XV-102 in XV-300 ali kot dislocirani vhodno/izhodni moduli v kombinaciji s CANopen komunikacijskim vmesnikom.

Z razvojem novega komunikacijskega vmesnika za EtherCAT – XN-312-GW-EC je Eaton poskrbel za razširitev funkcionalnosti dislociranih vhodno/izhodnih modulov. Istočasno so razširili funkcionalnost nekaterih obstoječih, predvsem analognih modulov.

Ethernet komunikacija v industriji

Zaradi vse večje količine podatkov je Etnernet je v zadnjih letih postal standard tudi za komunikacije v industriji. Že več kot 50% komunikacij v industriji bazira na ethernetu. Uporabljajo se različni protokoli: ModbusTCP, EtherCAT, Profinet, POWERLINK, SERCOS III, … Prav EtherCAT je v zadnjem času vse pogosteje uporabljen, saj je optimiziran za uporabo na strojih, kjer potrebujemo podatke v realnem času. Hitrost prenosa je 100Mb/s, prenos 1000V/I v 30µs.

XN-312-GW-EC ni edini modul z EtherCAT komunikacijo, ki ga Eaton ponuja. Z EtherCAT master funkcionalnostjo so na voljo modularni krmilniki družine XC300 in paneli s funkcijo krmnilnika (HMI/PLC) družine XV-300. Kot EtherCAT slave pa so zraven XN-312-GW-EC na voljo še komunikacijski moduli za frekvenčne pretvornike.

Dodatne informacije

 

 

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice

Korporativne vsebine:

Programske vsebine: