Zanesljivo preklapljanje LED luči

Zanesljivo preklapljanje LED luči

22. 07. 2020

Spoznajte DOLD hibridni rele, ki združuje prednosti mehanike in elektronike. Primeren za neprekinjene tokove do 16A in temperaturo okolja do 60°C.

Zanesljivo preklapljanje LED luči

LED razsvetljava je danes del standardne opreme na mnogih področjih, tako v poslovnih stavbah, nakupovalnih centrih ali za potrebe javne razsvetljave. Toda kratki, a zelo visoki zagonski tokovi LED sijalk so pogosto prezrti. Te lahko povzročijo okvare na inštalacijah in zato zahtevajo posebne rešitve. V ta namen je Dold lansiral na trg hibridni rele IK 3070/200. Odlično združuje prednosti robustne relejske tehnike s polprevodniško tehnologijo, odporne proti obrabi.

Zamenjava običajnih sijalk z LED sijalkami je popolnoma neproblematična in obeta visoko energijsko učinkovitost. Vendar pa je potrebna previdnost: LED sijalke imajo impulzni zagonski tok v območju µs, ki lahko doseže 1000-kratni nazivni tok. V izključno mehanskih relejih, kapacitivno preklapljanje vodi do hitre obrabe kontaktov in prezgodnje obrabe stikalnih naprav.

S hibridnim relejem IK 3070/200 se izognemo temu problemu. Pri vklopu se polprevodniški del releja vklopi ob ničelnem prehodu izmenične napetosti. Nekaj milisekund pozneje prevzame breme mehanski del releja. Pri izklopu se tok najprej prenese iz mehanskega releja v polprevodniški rele, ki se nato izklopi pri ničelnem toku. Na ta način se prenapetostni tokovi v obremenitvenem tokokrogu zmanjšajo na minimum. Tako lahko LED razsvetljavo varno in trajno preklapljamo s hibridnim relejem.

Glavne značilnosti

  • Barvni zaslon 5,7˝
  • Ločljivost VGA (640x480)
  • Zaslon občutljiv na dotik
  • Stopnja zaščite IP65
  • Komunikacija ethernet
  • Brezplačen softver Galileo

Dodatne informacije

 

 

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice

Korporativne vsebine:

Programske vsebine: