IFAM, INTRONIKA, ROBOTICS, ICT4Industry že petnajsto leto z nami

IFAM, INTRONIKA, ROBOTICS, ICT4Industry že petnajsto leto z nami

20. 02. 2019

​Gospodarsko razstavišče je bilo prizorišče štirih strokovnih sejmov za napredno industrijo, ki pokrivajo avtomatizacijo, robotiko, elektroniko in digitalizacijo. Tam smo bili tudi mi.

IFAM, INTRONIKA, ROBOTICS, ICT4Industry že petnajsto leto z nami

Gre za sejme IFAM, INTRONIKA, ROBOTICS, ICT4Industry, ki letos praznujejo 15. obletnico delovanja in predstavljajo največji in najpomembnejši strokovni dogodek teh dejavnosti v Sloveniji in širši regiji. V Kolektorju Sisteh smo sejemski četverček v zadnjih 10 letih prepoznali kot eno od pomembnih priložnosti za predstavitev novosti v opremi zastopanih globalnih podjetij in lastnih rešitev na področju tehnologij vodenja procesov. Prepričani smo, da je osebno srečanje strokovnjakov z našimi obstoječimi in potencialnimi strankami pomemben člen poslovnega sodelovanja in izmenjave izkušenj.

Digitalizacija v okviru trendov Industrije 4.0 je spremenila način razmišljanja, življenja in dela sodobnih razvojnih inženirjev, avtomatikov in sistemskih integratorjev. Kako v sodobno industrijsko okolje povezujemo različne naprave, s pomočjo vgrajene elektronike, senzorjev in različnih protokolov za komunikacijo z oddaljenim strežnikom oziroma oblakom. To so bile osrednje teme tudi letošnjega sejma.

Na vsa ta vprašanja so poskušali poiskati odgovore tudi naši strokovnjaki s pomočjo demonstracije novih Advantech in Eaton produktov, ki omogočajo enostaven prehod na digitalno poslovanje. Zahtevnejšim strankam smo prvič predstavili napredno IIoT oblačno rešitev za spremljanje in nadzor UPS/DEA naprav in porabnikov električne energije. Osrednji cilj rešitve, ki je bila razvita v Kolektorju Sisteh in uporabljena v okviru projekta inteligentnih domov prihodnosti (IQ DOM), so omogočiti napredne funkcionalnosti zajema in analize podatkov z uporabo sodobnih Sistehovih oblačnih tehnologij. Te rešitve bomo v prihodnosti vključevali in nadgrajevali v naše sisteme energetske oskrbe in sodobnih tehnologij vodenja industrijskih procesov. Na ta način želimo kot tehnološko podjetje slediti sodobnim trendom digitalizacije na naših domenskih področjih.

Četverček sejmov – IFAM, INTRONIKA, ROBOTICS, ICT4Industry – je bil po številkah zopet rekorden: razstavne prostore 92 razstavljavcev iz 8 držav je obiskalo prek 3500 domačih in tujih obiskovalcev.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice